FWP

Don’t forget to smile & give your energy

Terwijl de koude november regen zachtjes tegen de ramen tikt, menig mens zich op dit moment het liefst in dekens wikkelt en in de warmte opsluit, spring ik rondjes. Ja, heel veel rondjes.

(op het moment dat ik dit schrijf loopt er een lieveheersbeestje over mijn scherm, very strange)

Het is eigenlijk niet zo dat ik van dit weer echt energie krijg. De donkere dagen en de kou helpen me er nou niet echt mee. Toch is de winter wel een tijd om te bezinnen en na te kunnen denken. Nog meer dan ik al doe:
Twee weken terug was het voor mij een feestje. Een oud klasgenote, Hanani, die ik vier jaar niet had gesproken stuurde mij een berichtje om eens af te spreken. Tijdens de opleiding Fotografie & Journalistiek trokken we veel met elkaar op en gingen los op onze creativiteit. Helaas maar logischerwijs stopte Hanani na een jaar. Dagelijks van Urk naar Drachten heen en weer was geen doen. Toch bleef de enthousiasme voor fotografie altijd bestaan. Hanani fotografeerde ondanks haar switch van de opleiding ‘sociaal agogisch werk’ veel portretten en kreeg vele opdrachten. Ik ben fan van haar unieke stijl.

Nu vier jaar later, beiden naar de randstad verhuisd, spreken we af in Utrecht. Behalve dat er een stuk van haar jaloersmakende rode haar af is, blijkt er haast niks verandert te zijn. Met stralende ogen vertelt de roodharige dat ze weer aan een fotografieopleiding is begonnen aan het HKU. Stoppen doet ze niet meer, volhouden en niet meer opgeven heeft ze wel geleerd tijdens haar vorige opleiding.

Botanische tuinen
Het is prachtig weer in Utrecht en we besluiten naar de Botanische tuin te gaan. Met beiden een camera in de hand gaan we helemaal los. We hebben lol en schieten heel wat plaatjes. Pas rond vijf uur bedenken we dat we enkel ontbeten hebben.

Met een beetje honger en een grote glimlach kijk ik terug naar deze dag. Er begint een belletje keihard bij mij te rinkelen. Ik besef me dat ik creatiever wordt door enthousiasme. Als ik mijn eigen energie niet tegen me laat werken maar met mij, tot hoe iets unieks (en mezelf) zou ik dan kunnen komen?

Hoe werkt het bij jou? Wat zorgt er voor dat jij net anders kunt zijn?
Ooh ja, de foto’s!

 

Delen